Çocuklarınızın Zeki Olması İçin Bu Yiyecekten Her Gün 1 Avuç Yediriniz Çünkü..

Çocuklarınızın Zeki Olması İçin Bu Yiyecekten Her Gün 1 Avuç Yediriniz Çünkü..

Bazı yiyecekler çocuklarımızın beyin gelişimi için gerçekten oldukça faydalıdır. Şimdi vereceğimiz bu yiyeceği onlara mutlaka yedirmelisiniz.

Bazı yiyecekler çocuklarımız için gerçekten oldukça faydalıdır. Çocuklarımızın beslenmesine dikkat etmemiz onların bağışıklık sisteminin çok daha güçlü olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden beslenmelerine büyük önem göstermeliyiz.

Her aile çocuğunun daha zeki olmasını ve öğrenme yeteneğinin iyi olmasını ister. Bazı yiyecekler çocukların beyin gelişimine doğrudan etki etmektedir.

İşlenmiş gıdalar ve katkı maddesi içeren yiyecekler çocukların beyin gelişimini durdururken aynı zamanda onların sağlığını olumsuz anlamda etkilemektedir.

Bu yüzden çocuklarımızın yediğine içtiğine aileler olarak özen göstermek zorundayız. Yapılan araştırmalarda çocukların beyin gelişimine doğrudan etki ettiği ifade edilen bir yiyecek var.

Peygamber efendimiz döneminden bugüne dek herkes onun şifasını bilmektedir. O besin Kuru üzümdür. 

Kurutulmuş meyveler arasında en lezzetli olan yiyeceklerden birisidir kuru üzüm. Yediden yetmişe herkes rahatlıkla bu besini tüketebilir 

Kuru üzüm içerisinde A ve B1 vitaminin yanı sıra kalsiyum ile demir yer almaktadır. Sodyum ve potasyum zengini olan kuru üzüm aynı zamanda enerji veren bir yiyecektir. 

Türk Bilim İnsanlarından Dr. Emin Acar'ın iddiasına göre kuru üzüm çocukların zeka gelişimine etki etmektedir. Çekirdekli kara üzüm yedirmemiz gerekmektedir çocuklarımıza. Her gün çocuklarımıza bir avuç bu kara üzümden yedirirsek çocuklarımız derslerinde üstün başarı sağlayabilir ve daha zeki olabilirler. 

Yapılan araştırmalarda ortaya çıkarılmış olan Şifa kaynağı olan kuru üzümün diğer önemli faydaları ise şu şekildedir. 

Kuru üzüm karaciğere iyi gelmektedir. Kan oranını artırmakta aynı zamanda hafızayı güçlendirmektedir. Vücuda enerji veren kuru üzüm iyi bir balgam sökücüdür. 

Öksürüğü kesen kuru üzüm anason ile kaynatılıp badem yağı ile içilirse üst solunum yolu hastalıkları ve astıma karşı iyi gelmektedir. Kansızlık düşmanı olan kuru üzüm aynı zamanda ishale iyi gelmektedir. 

Mide dostu olan üzüm hem çocuklarımızın hem de bizlerin çekinmeden tüketeceği kuru meyveler arasında yer almaktadır. Eğer sizlerde sağlıklı bir yaşam istiyorsanız hem kendiniz hem de çocuğunuz için mutlaka bir avuç kuru üzüm tüketmeye dikkat edin.

Bir başka etkili kür ise şu şekildedir..

ÖDEM İÇİN KURU ÜZÜM KÜRÜ :

1 bardak suyun içerisine yaklaşık 20 adet kuru üzümü ekleyin. 1 Gece bu suyu bekletin. Su bardağının üzerine fincan ya da çay tabağı kapatın ki toz filan girmesin.

Sabah uyandığınızda suyu için ve üzümleri tek tek yiyin. Bu yöntem sayesinde hem ödemden kurtulacaksınız hem de fazla kilolardan arınacaksınız.

Bilgiler hoşunuza gittiyse arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin!