Canan Karatay'ın Çok Konuşulan Koronavirüs Mektubu

Canan Karatay'ın Çok Konuşulan Koronavirüs Mektubu

Prof Dr Canan Karatay'ın sağlıkçılarla ilgili gönderdiği mektup Sözcü gazetesinde yayınlandı.. Mektupta yer alan her satır olay olacak türden..

Yaptığı her çıkışla dikkat çeken Prof Dr Canan Karatay bu kez Koronavirüs konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlıkçılarla ilgili talebini dile getiren Canan Karatay önemli değerlendirmeler yaparak açıkça seslendi.

Karatay'ın mektubu Sözcü Gazetesi'nde Saygı Öztürk tarafından yayınlandı.

İşte Karatay'ın herkese duyurulmasını istediği o mektup

DURUM ACİLDİR, ACİL!

“Kem küme vaktimiz yoktur. İki doktor, bir dişhekimi, bir hemşiremizi kaybettik. 600'den fazla sağlık çalışanı karantinada ya da yoğun bakımda tedavi altındalar. Senelerden beri bilinen ve halkımızdan saklanan, gizlenen bir gerçek var: Başta korona olmak üzere tüm virüs hastalıklarına en etken madde yüksek doz C vitaminidir. En ön safta ölesiye çalışan tüm sağlıkçılarımıza dinlenme süreleri içinde bir saat içinde yüksek dozda IV C-VİTAMİNİ vermeye başlamalıyız.

Yok efendim, ‘Deneme süresi', yok efendim ‘Kanıtlanmış mı?', yok efendim ‘Yan etkisi nedir?' sorularını soracak zaman olmaz acil durumlarda. Ayrıca, senelerden beri uygulanmakta ve başarılarla sonuçlanmış bir yöntemdir yüksek doz C vitamin infüzyonu. Duyulmamış, saklanmış, alay edilmiş olması ise endüstrinin etkisiyledir. Bu alanda yüzlerce çalışmanın yayını engellenmiştir.”


Canan Karatay, Çin, Güney Kore ve New York'ta koronaya karşı yüksek doz C vitamininin hastalara uygulandığını, bilimsel dergide başarılı sonuçlar alındığının da belirtildiğini kaydediyor. Karatay, “Bizler de hastalanmaları ve ölümleri acilen önlemek zorundayız” diyor ve şöyle devam ediyor:

HEPSİ BOŞ LAFLAR

“Yok efendim ilaç bulunmuşmuş, aşı çalışmaları başlamışmış… Hepsi boş, ilaç firmalarının güdümünde olanların eveleme, gevelemeleridir. Hiçbiri bizim en ön safta savaşan kahramanlarımıza yönelik, ifadeler değildir. Grip aşısının faydası yoktur. Gribin, ilaçla tedavisi yoktur. Sanki aşı yapılınca kimse grip olmayacakmış algısı yaygınlaştırılıyor.
 
Sağlık kahramanlarımızın tümünü korumak zorundayız. Geç kalınmadan bir an önce uygulamaya geçmemiz ve başlamamız şarttır. C vitamin doğaldır, çok ucuzdur, yan etkisi azdır, canlarımızı kurtaracaktır, uygulanması son derece kolaydır.”

Prof. Dr. Canan Karatay da bilim insanı olarak bu uyarıda bulundu.
SAYGI ÖZTÜRK - SÖZCÜ