Haşhaşlı ve Peynirli Poğaça Tarifi

Haşhaşlı ve Peynirli Poğaça Tarifi

Pastanelerdeki kadar lezzetli bir poğaça tarifi. Evde yapabileceğiniz en lezzetli tariflerden birisidir bu..

Genelde pastanelerden uzun zamandır bir şey almıyorum. Karantina nedeniyle açıkçası evde yapılabilecek her şeyi öğrendim. Yemek tarifi kurdu oldum desem yeridir. Bu yüzden araştırdığım her tarifi mutlaka yapıyorum. Hoşuma gidenleri ise çevremdekilerle paylaşıyorum.

Şimdi sizlere poğaça tarifi vereceğim. Tıpkı pastanelerdeki kadar lezzetli olan bu tarifi mutlaka evde yapmalısınız.

Ağzınızda dağıldığını görmek çok hoşunuza gidecek. Tek yapmanız gereken vereceğim tarif doğrultusunda hareket etmek. İlk olarak size malzemeleri ve yapılışını tüm püf noktalarıyla anlatacağım. Gerisi artık sizin el becerinize kalmış :) Şimdiye kadar deneyen herkes bu tarifi yapmakta başarılı olabildi. Sizlerin de yapabileceğinize inanıyorum:: Daha çok balkanlarda bilinen bu poğaçayı sizlerde çok seveceksiniz

Haşhaşlı Peynirli Poğaça için Gerekli Malzemeler

4 su bardağı un

2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine sürülmek üzere ayırılacak)

125 gr. tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Peynir

Haşhaş

Hazırlanışı

Öncelikle temiz bir kabın içerisine (yumurtalarınızdan bir tanesinin sarısını poğaçalarınızı fırına vermeden önce üzerine sürmek için ayırın) bir tam ve bir tanesinin sadece beyazı olmak üzere boşaltın. Ardından 4 yemek kaşığı yoğurt, bir çay bardağı sıvıyağı ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağınızı ilave edin. Malzemelerinizi iyice karıştırın. Başka bir kaba unu, kabartma tozunu, şekeri, tuzu ve karbonatı alın. Burada yapacağınız işlem un ile diğer malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlamak olacaktır. Elde ettiğimiz bu unlu karışımı diğer malzemelerinizin üzerine ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Poğaça hamurunuzun kapta hareket ettirdikçe ne elinize ne de kaba yapışmadığından emin olasıya kadar yoğurun. Hamurunuzun hazır olduğundan emin olduktan sonra 15-20 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde dinlendirin.

Dinlemiş hamurunuzu bir kaç kez daha toparlamak adına yoğurun. Ardından küçük bezeler halinde avcunuza alın. Avuç içinde de bir kaç kez çevirdikten sonra ister bir tahta üzerinde isterseniz de elinizin içinde elips şeklinde açın ve içerisine dilediğiniz peynir türünü ekleyin. Ben kaşar peynir tercih ediyorum ama lor peyniri de enfes oluyor. Peynirinizi ekledikten sonra kalburabastı tatlısı misali kapatın ve kenarlarını toparlayın. Fırın tepsinize serdiğiniz poğaçalarınızın üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve üzerine haşhaş serpiştirin.

Önceden 200 derecede altlı üstlü ısıtılmış fırınınıza tepsinizi verin. Ortalama 20-25 dakikada kıyır kıyır poğaçanız hazır olacaktır.

Afiyet olsun...

İlgili Haberler