Eşsiz Menemen Tarifi

Eşsiz Menemen Tarifi

Menemen hemen hemen herkesin mutlaka sofrasında yer verdiği yiyeceklerden birisidir. Ancak şimdi vereceğimiz tarif sayesinde sofranızdan eksik etmeyeceksiniz.

Menemen sofralarımızın baş tacıdır desek yeridir. Onu zengin fakir herkes severek yemektedir. Almanya'dan bir misafirimiz gelmişti. Misafir dediysem öyle akraba filan değil. Lisede okurken dönüşüm projesi kapsamında bizde yatılı misafir olacak öğrenci arkadaşımız Almandı. Menemenin ne olduğunu bilmiyordu haliyle.

Annem sabah kahvaltısında menemen yapmıştı. Çocuk bir baktım menemeni ekmeğine sürerek yiyor :) Şaşırdım o an tabi ki biraz. Çikolata kadar lezzetli diye söylenmez mi. Ki gerçekten de ekmeğine sanki çikolata sürüyormuş gibi bıçakla sürerek neredeyse bir tava menemeni bir oturuşta bitirdi.

Annem sevdiğini fark edince mutfağa koşup hemen bir tava menemen daha yaptı. Bu Alman arkadaşım çok sevdiği menemenin tarifini annemden öğrendi ve hemen not aldı. Yıllar sonra duydum ki o Alman arkadaşım Almanya'da bir restoran açmış ve orada Sabah menüsüne Menemeni de eklemiş. Üstelik Annemin gizli tarifiyle sunuyor satışa :)..

Sözü fazla uzatmadan püf noktasına kadar o tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum...

*************

MENEMEN TARİFİ
MALZEMELERİ:


2 adet yumurta,
2 adet domates,
2 adet yeşil biber,
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
Karabiber

MENEMEN YAPILIŞI:


Öncelikle biberlerin çekirdeklerini ayırıyoruz ve ince ince doğruyoruz.
Ardından zeytinyağı tavaya döküyoruz ve ocağı açarak biberleri ekliyoruz.
Biberler kavrulurken domatesleri küp küp doğramaya başlıyoruz.


Biberleri fazla öldürmeden canlı rengini koruyarak domatesleri üzerine ekliyoru ardından karıştırmaya başlıyoruz. Bu sırada domatesleri kaşık yardımıyla ezerek biraz daha küçültebilir ve ezebilirsiniz. Böylece daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.


Bir süre karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar kendi haline bırakarak kavrulmasını bekliyoruz.
Domates ve biberler istenilen kıvamda piştikten sonra sıra yumurtaları eklemeye geliyor.
Yumurtaları kırdıktan sonra hızlı şekilde karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
Menemenimiz pişti, servis için tabağa alarak maydonozla süsleyebiliriz.
Şimdiden afiyet olsun...


SOĞANLI MENEMEN NASIL YAPILIR?


Menemen tarifinde arzuya göre soğan da kullanılabilir. Bu noktada yukarıdaki malzemelerden farklı olarak ihtiyacınız olan tek şey soğan olacak. Arzu ettiğiniz kadar soğanı küp küp doğradıktan sonra yağın ardından ilk olarak soğanlarınızı ekleyip çok geçmeden biberleri de tavaya alarak kavrulmasını sağlamalısınız. Biberleri öldürmeden üzerine domatesleri de ilave ettikten sonra yukarıdaki adımları takip ederek karışımınızın pişmesini sağlayabilir, son olarak da yumurtayı ekleyebilirsiniz.