Lezzetli börek yapmak için püf noktalar

Lezzetli börek yapmak için püf noktalar

Börek Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Şimdi sizlere nefis bir börek sırrı vereceğim. Bu dört yöntemle börekleriniz çok daha lezzetli olacaktır.

Bugün sizler için çıtır çıtır ve kabaran börek yapabilmeniz için tüm sırlarımı paylaşacağım.

Canım ne zaman börek çekse her zaman onu çıtır çıtır yapan tariflerimi uygularım. Çıtır çıtır börek yemek her zaman yumuşacık böreğe göre daha keyifli ve lezzetli olur. Ağızda dağılan ve çıtırdayan bir böreğe kim hayır diyebilir ki..

Şimdi ister çay yanına ister misafire hazırlayabileceğiniz çıtır çıtır ve kabaran bir böreğin püf noktalarını vereceğim.

İşte çıtır çıtır ve kabaran böreğin püf noktaları

Tüyo 1

Böreğinizi hazırladınız ve fırına vermeye hazır. Ama kabaran bir börek istiyorsanız tepsinizi hemen fırına sürmeyin. En az 15 dakika buzdolabında dinlendirin. İdeali 1-2 saat tabi.. Eğer vaktiniz varsa mutlaka en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirin ve buzdolabından çıkartır çıkartmaz fırına sürün.

Tüyo 2

Eğer böreğinizin çıtır çıtır ve nar gibi kızarmış olmasını istiyorsanız tepsinizi fırına sürmeden önce üzerine mutlaka yumurta sürün. Eğer yumurta kullanmak istemezseniz de 2 yemek kaşığı yoğurdu yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın ve böreğinizin üzerine sürün. Bu yöntem de böreğinizi çıtır mı çıtır yapacaktır.

Tüyo 3

Hürriyet'te yer alan içeriğe göre: süt ve sıvı yağı eşit miktarda karıştırın ve yufka katları arasına sürüp, böreğinizi bu şekilde pişirin. Bu yöntem sayesinde böreğiniz çok daha lezzetli olacaktır.

Tüyo 4

-- En etkili harçlardan biri ise sirkeli harçtır. Sirkeli harcı hazırlarken, bir kap içinde yarım su bardağı kadar sıvı yağ, biraz un ve tuzu iyice karıştırın. Ardından un ile eşit miktarda sirke ekleyip, boza kıvamına gelene kadar çatal yardımıyla çırpın. Sonrasında bu harcı yufkaların arasına sürüp, böreğinizi bu şekilde pişirin. Sirkeli harcı kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, hızlı bir şekilde hareket etmektir. Çünkü eğer hızlı davranmazsanız, harcınız katılaşıp, istemediğiniz bir kıvama gelebilir.

Evet Lezzetli börekler yapmak için sizlerde bu yöntemleri kullanabilirsiniz - Arkadaşlarınızla paylaşıp onların da yararlanmasını sağlayabilirsiniz :)