Borç Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptal Edilebilir mi?

Borç Taksitleri Devam Eden Kredi Kartı İptal Edilebilir mi?

Son dönemde çok sayıda vatandaş Türk lirası cinsinden ihtiyaçları için kredi kartı kullanmakta. Ancak bazı vatandaşlarda kredi kartından kurtulmak istiyor. Peki borcu olan kart nasıl iptal ettirilir?

İnsanlar artık birçok gereksinimi kredi kartıyla karşılamaktadır. Bunlar alışveriş olsun yeme-içme olsun ya da ev ihtiyacı olsun sürekli nakit vermek istemeyen bireyler bu yüzden daha da kolay gözüken kredi kartı kullanarak hem nakit para cebinden çıkmamış oluyor hem de taksitlere böldürerek daha kolay ödeme imkanını kavuşmuş oluyor.Sanırım kredi kartı kullanmayan kişi bulmak zordur bunu sadece bankalarla bağdaştırmamak gerek çünkü paranız yoksa kredi kartını size alımlarda mecbur hissettiriyorlar.

Borçları Devam Eden Kartlar İptal Edilebilir mi?


Gel gelelim Taksit borcu devam eden kredi kartı iptal edilebilir mi? Aslında bu soru herkesçe çok merak edilen bir konudur. Kişiden kişiye değişen birçok farklı fikir vardır elbet gerekli araştırmaları yaparsak sanırım doğru olanı cevabı bulabiliriz. İnsanlar artık kredi kartının mahkumu olmaktan kaçınmak isterler ve böylece kartını kapattırmak ister böylece bankalara müracaat ederler fakat eğer kapattırmak istediğiniz kartınızın taksit borcu varsa işte burada bankalarla aranızda bir çok diyaloglar geçecektir. Bankalar müşteri kaybetmemek için kapatma işleminin gerçekleşmeyeceğini söylerler fakat bankadan bankaya farklılık gösteren kapatma işlemlerini uygulayabilirsiniz.

Kredi kartını kapatırken bazı bankalar tüm borcu ödeterek kapatma işlemini ister diğer bazı bankalar ise kredi kartını kapatır fakat sizde düzenli olarak borç bitene kadar Ekstre yollayarak sizin borcu ödemeniz gerektirdiğini hatırlatır. Böylece sizde kartı kapatmış olup borcu ödedikten sonra mahkum olduğunuz karttan da kurtulmuş olursunuz.

İlgili Haberler