Boğaz Ağrısından Anında Kurtarır! Boğaz Enfeksiyonuna İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Boğaz Ağrısından Anında Kurtarır! Boğaz Enfeksiyonuna İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Boğaz ağrısından kurtulmak isteyenlere önerilerimiz: Başlıkta da görüldüğü gibi boğaz enfeksiyonlarına iyi gelen bazı bitki ve çay türleri anlatılmaktadır.

Boğaz Enfeksiyonuna İyi Gelen Şifalı Bitkiler

 

Belki de hayatımız daki en çok rahatsız olduğumuz rahatsızlıklardan biridir. Çünkü, kişi düzenli olarak yutkunur ve bu yutkunma sonrasında acı çeker ve bu acıda kişide huysuzluğa, sinire, can yanmasına ve uykusuzluğa sebebiyet verebilir. Ancak, boğaz enfeksiyonu geçiren kişilerin bu ağrılarını doğal yollar ile çözme şansları mevcuttur. Bu doğal yallar, şifalı bitkileri kullanarak bu soruna çözüm bulmaya çalışmaktır. Bu konu içinde bazı şifalı bitkiler aşağıda verilmiştir.

 

Adaçayı

 

Sahip olmuş olduğu antibakteriyel özellik ile boğazınızda var olan iltihaplanmaları çözer ve rahatlamanızı sağlar. Kişi tercihine göre baharat olarak veya çay olarak da tüketilebilir. Ek olarak, çay olarak tüketmeyi tercih edecekseniz içine bardağınızın büyüklüğüne göre bir dilimde limon atabilirsiniz. Günlük 1 veya 2 fincanı geçmeyecek şekilde tüketmeye de dikkat ediniz. Ayrıca, hamile veya emziren bir kadınsanız da tüketmeniz tavsiye edilmez.

 

Okaliptüs Çayı

 

Bronşit, grip, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelen bir çaydır. Ancak hamileler, bebek emzirenler, böbrek rahatsızlığı olanlar ve astımı onların kullanmaması gerekir. Fakat, astım veya böbrek rahatsızlıklarınız varsa bir uzman kontrolünde tüketebilirsiniz. Son olarak, aşırı tüketmemeye de özen gösteriniz çünkü fazlası mide bulantısı ve kusmaya sebebiyet verebilir.

 

Kekik

 

Antioksidan özellik gösterir ve mineral bakımından zengin bir üründür. Ayrıca soğuk algınlığı ve boğaz enfeksiyonlarına çok iyi gelir. Tüketimi için suya katıp on - on beş dakika arası demleyip tüketmeniz daha iyi olacaktır.

İlgili Haberler