Böbrek Taşına ve Ağrılarına İyi Gelen ve de  Böbrekleri Makine Gibi Çalıştıran Besinler

Böbrek Taşına ve Ağrılarına İyi Gelen ve de Böbrekleri Makine Gibi Çalıştıran Besinler

Böbrek Taşı oldukça korkutucu bir rahatsızlıktır. Ancak bazı besinler böbreklerin makine gibi çalışmasını sağlamaktadır. İşte bilmeniz gerekenler

Ciddi ağrılara sebep olan böbrek taşı ağrıları için doğal ürünlerden bahsedilmiştir. Keyifli Okumalar :)
 

Bazı sağlık sorunları yüzünden ağrılar çekebiliriz. Bu ağrıların kimisi dayanılabilir oluyorken kimilerine dayanmak cidden çok zor oluyor.

Özellikle böbrek taşı ağrıları, çekilemeyen ve ciddi derece ağrı veren sağlıksal problemlerden biridir.

Böbrek taşı, farklı sebeplerden dolayı oluşabilir. Ancak, genel itibari ile böbreğin çok su tüketilmemesi nedeni ile kendisini yeterince temizleyemeyip içerisinde taş oluşumu gözlenir diyebiliriz.

Oluşan bu taşlar ciddi ağrılara sebebiyet verirken, aynı zamanda da vücuttan atılırken idrar yollarına zarar vererek yine ağrılara neden olabilirler. Bu ağrıların gitmesi ve böbrek taşında azalma için birkaç tane ürün aşağıda verilmiştir.

Süt

 

İçerisinde bol miktarda kalsiyum ve protein bulundurduğu için tüketilmesi durumunda taş oluşumunu engelleyici etkili bir gıdadır.

 

Elma Sirkesi

 

Bir bardağın içerisine iki kaşık elma sirkesi ekleyerek tüketmeniz durumunda, kişinin böbrek taşı ağrılarını alır, böbrek taşı oluşumunu önler ver var olan böbrek taşlarının düşmesini sağlar.

 

Isırgan Otu

 

Bu bitki tüketildiğinde kişin böbrek taşı ağrılarını alır, taşların düşmesine etki eder, idrar yollarında var olan iltihapların atılmasını sağlar ve taş oluşumunun önüne geçer. Ayrıca, uzmanlar tarafından da önerilen bir bitkidir.

 

Nar

 

Böbrek taşını önleyen en etkili meyvelerden biridir. Tüketirken suyunu çıkararak, kendisini yiyerek ya da tohumlarını tüketerek böbrek taşı ağrılarınızı dindirebilirsiniz.

 

Kara Hindiba

 

Bu bitkinin köklerini tüketerek ağrılarınıza deva bulabilirsiniz. Çünkü, kara hindiba kökleri böbrek taşı ağrılarını alır ve taşların düşmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca, böbrek içindeki enzimlere de etki ederek onları harekete geçirir.

 

Fesleğen

 

Salatanıza ekleyerek ya da çay olarak da tüketilebilir. Eğer çay olarak tüketmeyi tercih ederseniz 4 ile 5 ay tüketime devam etmeniz önerilir. Fesleğen, kişinin böbrek taşı ağrılarını alma ve taş düşürtme gibi özelliklere sahiptir.

 

Kırkkilit Otu

 

Bir bardak sıcak su ile karıştırılıp tüketilebilir. Tüketilmesi durumunda kişinin böbrek taşı ağrılarını alarak taş düşürmesine de yardımcı olur. Ayrıca, içerisinde bulunan kalsiyum ile de böbrek sağlığını korumada etkili bir görev alır.

 

Kabak Çekirdeği

 

Böbrek taşı eritmek için tüketilebilecek bir başka üründe kabak çekirdeğidir. Çünkü kabak çekirdeği, böbrekler için ciddi derecede faydalıdır ve kişin böbrek taşlarını vücudundan atmasında iyi bir rol oynar. Ayrıca, içerisinde bulundurduğu vitaminler ve mineraller ile de kişin sağlığına da çok faydalıdır. Fakat, gün içinde ki tüketimi düzenli bir şekilde yapılması gerekir.

 

Maydanoz

 

Böbreklerin çalışmasını kolaylaştırıcı bir etkisi vardır. Ayrıca, kısa sürede kişinin böbrek taşı ağrılarını kesebilir ve böbrek taşını düşürtebilir.

 

Çavdar

 

Normal ekmek yerine çavdar ekmeği tüketmeye alışırsanın eğer böbrek taşınız var ise bu tip ekmek sizin için daha yaralı olacaktır. Çünkü çavdar, metabolizmayı hızlandırır ve kişiye sağlık verir. Böylece kişinin böbrek sağlığını da korur.

İlgili Haberler