Bir kase çileğin yapraklarını çöpe atmayıp kaynatıp için vücuda bunları yapıyor

Bir kase çileğin yapraklarını çöpe atmayıp kaynatıp için vücuda bunları yapıyor

Çilek bir yaz meyvesi olsa da her mevsim yiyebildiğimiz harika bir meyve. Peki çileğin faydalı olduğunu bilenler yaprağının da faydalı olduğunu biliyor mu?

Çileğin bir çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle mide dostu olarak gösterilen çilek en sevdiğimiz meyveler arasında yer alır.

Çilekten reçel yapılıyor olsa da çileğin yaprakları da çok değerli çıktı.

Çileğin yapraklarını genelde yedikten sonra ayırır çöpe atarız. Oysa büyük bir hata yapıyoruz. Çileğin yaprakları da oldukça faydalı çıktı.

Şimdi vereceğimiz bilgilerde çileğin yapraklarının ne kadar değerli olduğunu göreceksiniz. İşte öğrenince çok şaşıracağınız  çilek yaprağının yararlarına ilişkin tüm detaylar. Bir çok kullanıcı bu yararlarını internet üzerinde araştırmaktadır..

Yazın vazgeçilmez meyvesi çileğin yapraklarından gelen mucizelere inanmayacaksınız. Çilek yaprağı çayı özellikle vücuttaki ödemin atılımını kolaylaştırmasıyla bilinir. Öte yandan damar sertliği, yüksek tansiyon, karında fazla su toplanması, böbrek, mesane, kum ve taş rahatsızlıklarına da iyi gelir.

Bağırsak Dostu Çilek Yaprağı 

Birçok beslenme uzmanı yaz meyvesi çilek yaprağı çayının faydalarından bahsederken bağırsak dostu olduğunu altını çiziyor. Çilek yaprağı çayı, bağırsak iltihabı, bağırsak kurtları, gaz ve kabızlığın kesin çözümüdür. Öte yandan metabolizmayı hızlandıran çilek yaprağı çayı, vücutta biriken ödemi atmak için birebir. Aynı zamanda iyi bir idrar sökücüdür. Bu mucizevi çay, böbreklerin çalışmasını düzenlerken kum ve taş dökmeyi kolaylaştırır. Eğer kronik böbrek yetmezliğiniz var ise bu çay sizin için tehlikeli olabilir.

Kan Basıncını Hizaya Getirir

Çilek yaprağı çayı, karaciğer korumasıyla da iyi bilinir. Karaciğer hastalıklarına iyi geldiği gibi önlerde. Öte yandan tansiyonu dengeler. Antioksidan özelliğe sahip çilek yaprağı çayı, kanı temizler ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Gırtlak kanserine karşı iyi bir silahtır. Uyumayı kolaylaştıran bu çay ayrıca stresi de azaltır. İçeriğinde bulunan salisilik asit sayesinde kalp hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinen çilek yaprağı aynı zamanda kolesterol seviyesini kontrol altına alır. Eğer bu çayı gargara olarak kullanırsanız ağız oluşan yaraları da iyileştirdiğini göreceksiniz. Bir de sarılığa iyi geldiğini unutmayalım.

Çilek Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Yaş ya da kur hiç fark etmez. Normal çay demler gibi hazırlayın ve tüketin. Çilek yaprağını yaş olarak tercih edecekseniz, kaynayan suyun içerisine birkaç yaprak atamanız yeterlidir. 5-6 dakika kadar demlediğiniz bu çayı içiniz rahat bir şekilde içebilirsiniz. Eğer kuru çilek yaprağından çay yapacaksanız, yaklaşık 300 gram kuru çilek yaprağını ve kökünü bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün bir litre suyun içerisine yapraklarınızı atın ve yaklaşık 20 dakika kaynatın. Ardından afiyetle içebilirsiniz. Çayınıza tat katmak için tarçın ve baldan faydalanabilirsiniz.

 

İlgili Haberler