Bilim insanları ortaya çıkardı Turşu ile Kefir ve Bozayı Yerseniz...

Bilim insanları ortaya çıkardı Turşu ile Kefir ve Bozayı Yerseniz...

Türk mutfağı çeşit çeşit turşularla doludur. Lahana Turşusu en yararlı turşular arasındadır. Bağırsak sağlığımız için bir çok yararlı yiyecek bulunur. Şimdi sizlere en iyi Probiyotik Kaynakları hakkında bilgiler vereceğiz.

Bağırsak Sağlığını korumak için yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Vücudumuzun ikinci beyni sayılan bağırsaklarımızı korumak büyük önem taşımaktadır. Şimdi sizlere vücudumuzu koruyan ve bağırsak sağlığımıza yararları olan yiyecekler hakkında bilgiler vereceğiz. Bağırsak sağlığınızı düzenlemek için bu yiyeceklerin gücünden mutlaka yararlanın.

Bir bireyin sindirim sistemi sağlığı tüm vücudun sağlığını etkilediği bilinmektedir. Probiyotik gıdalarla alabileceğimiz faydalı bakteriler vücudumuzun sağlığı için oldukça yardım edicidir.

Sağlıklı bir sindirim sistemi için tüm vücudumuzun sağlığını etkiyen gıdalar tüketmek önemli bir konudur. Bu konuda da en büyük yardımcımız probiyotiklerdir. Bu bakteriler sindirim sistemimizde bulunuyor ve bağırsak mikrobiyal dengesini sağlıyor. Probiyotikler doğal bir denge sağlamada yardımcı oluyor. Bakalım bu probiyotikler nelermiş:

Kefir

Kefir probiyotik denildiğinde aklımıza ilk gelen besinlerden biri olmalıdır. Çünkü faydalı bakteriler içermesi sindirim ile yaşadığımız sorunları düzeltmede yardımcı olmada ve tokluk hissinin uzun sürmesini sağlayarak kan şekerimizin daha yavaş artmasını sağlar. Kefir hastalığa yol açan mikroorganizmaların artmasına engellerken bunun yanında mantar enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki sağlar. İçeriğinde bulunan kalsiyum nedeniyle kemik sağlımızı desteklemede etkilidir. Kefirlerimizi kahvaltı ya da ara öğün olarak farklı şekillerde hazırlayabiliriz.

Kombucha

Kombucha çayı probiyotikler bakımından yüksek ve bol şekilde antiosidan ve vitamini deposudur. Fermente şeklinde yapılan bir çeşit mayalı çay olarak bilinir. Bağışıklık sisteminin güçlendirmenin yanında hasar gören hücrelerimizin onarıp ve detoks etkisi de sağlar. Kombucha çayı hazırlamada su, siyah veya yeşil çay ve şeker kullanımıyla özel bir tarifle hazırlanır.

Boza

Kışla özdeşleşmiş ve tam bir vitamin ve mineral deposudur. Boza içeriğinde bulunan vitaminlerle minerallerin yanında probiyotik özellikleriyle tam bir şifa kaynağıdır.

Turşu

Probiyotik özelliği sayesinde sindirim sisteminin sağlığı açısından dengede olmasını sağlayan geleneksel bir gıdadır. Fakat turşu tüketiminde önemli olan seri üretim yerine evlerimizde yapılan turşuların tercih edilmesi önemlidir.

Fabrikalarda üretilen turşularda probiyotik özellikleri yok edildiği söyleniyor. Ayrıca tuz oranı yüksek bir besin olduğu için turşu tüketimi aşırıya kaçınılması tavsiye edilmez.