Beklenen oluyor! Yapılan Ocak Zammına ek olarak 400 lira Maaş zammı daha....

Beklenen oluyor! Yapılan Ocak Zammına ek olarak 400 lira Maaş zammı daha....

Yapılan zam sonrası yeni bir talep daha gündeme geldi.. Peki o talep neydi?

Ocak ayında yapılan maaşlara yönelik zam yeterli bulunmazken yeni zam talebi ise gündemden düşmüyor. Bugün basında yer alan bir haber dikkat çekti.

Memurların zam talebi artarak devam ediyor...

2021 yılının ilk 6 ayı için yüzde 7.36 zam alan memurlar bu zammı beğenmeyip seyyanen zam için taleplerini yetkililere duyurdular.

Memur-Sen konfederasyonu, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine en düşük memur aylığının yüzde 10’u kadar seyyanen zam istediler..

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Konfederasyon, 2020’de yapılan toplu sözleşmeyle Hakem Kurulu kararı uygulandığını, bunun mağduriyetleri beraberinde getirdiğini öne sürdü... 

400 LİRA ZAM İSTİYORLAR
Konfederasyon Yetkililere yönelik seslenmiş olduğu açıklamasında “Devlet memuru aylığının yüzde 10’una denk gelecek şekilde, yani 400 lira seyyanen zam istiyoruz. Böylece geçmiş mağduriyetler de önlenir” ifadelerini kullandılar.

Yetkililerin bu karara karşılık vermesi durumunda maaşlara ek olarak 400 lira bir zam daha yapılacak... Ancak memurların bu talebine sıcak bakılmayacağı konuşuluyor.. Gerçekleşirse çok sayıda memurun elinin rahatlayacağı konuşuluyor..