Bebeklerde aşılama ne zaman olur? Yeni Doğan Bebeklerde Aşı Takvimi

Bebeklerde aşılama ne zaman olur? Yeni Doğan Bebeklerde Aşı Takvimi

Bebeklerde aşılama ne zaman olur, bu sorunun yanıtı için ilk aydan itibaren çocuğun periyodik olarak yaptırdığı aşılara bakmak gerekir.

Bebeklerde aşılama zamanı, öncelikle ilk aylarda yaptırılan hepatit B aşısı ile başlar. Bu aşı daha bebek doğduğu ilk anda yaptırılır.

İkinci ayda yaptırılan aşı içinse öncelikle karma aşılar uygulanır. Bu aşılar ise difteri boğmaca ve tetenoz aşısı olan karma aşılarıdır. Bunun yanında IPV olarak bilinen çocuk felci aşısı ve HIB olarak bilinen menenjit hastalığı aşısı yapılır.

Bu aşının yanı sıra 3. ayda yapılan aşı BCG aşısı yaptırılır. 4. ayda yaptırılan aşılar ise yine karma aşılar olan DBT, IPV ve HIB aşısıdır. Bu aşılar 6. ayda da tekrar edilir ancak bu ayda yapılan aşının bir diğeri de Hepatit B aşısıdır.

Yaklaşık olarak beş ay sonra yaptırılmak zorunda olan Hepatit B üzerinde durulması gereken bir aşı tarzıdır.

Bebeklerde aşı zamanı, 12. ayda kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısının karması olan MMR aşısı yapılır. Bu ay içinde yapılan bu aşılar genellikle çocuklarda okullarda tekrarlayan süreçte de yapılır. Aynı zamanda 14. ayda yapılan Hepatit A aşısı da sarılık hastalığının bir türüdür. Devam eden aylarda ise 15. ayda önemli bir çocuk hastalığı olan Suçiçeği aşısının yapılması gerekir. 18. ayda yine karma aşılar yaptırılmalıdır. 20. ayda tekarı olan Hepatit A aşısı yaptırılır.