Bankalara kredi borcu olanları ilgilendiren düzenleme Borçlar ertelendi

Bankalara kredi borcu olanları ilgilendiren düzenleme Borçlar ertelendi

Bankalara borcu olan vatandaşları ilgilendiren müjde geldi! Borçlarınızı erteleyebileceksiniz. İşte verilen müjdenin ayrıntıları

Borçları nedeniyle sıkıntıda olan vatandaşlara borç erteleme müjdesi geldi! İşte çok sayıda vatandaşı sevindiren borç erteleme duyurusuna ilişkin bilgiler.

Zor günler geçiren çok sayıda vatandaş borç erteleme talebinde bulunuyordu. Beklenen haber sonunda geldi.

Peki borç ertelemeden kimler yararlanabilecek? Borç ertelemesi nasıl yapılacak? İşte bu soruların cevabı haberimizde... Borcu olanları sevindiren duyurunun ayrıntıları...

Pandemi Döneminde Borçlardan Daralan Vatandaşa Ziraat Bankasından Borç Erteleme Müjdesi!

Pandemi dönemiyle birlikte ekonomik sıkıntıyla boğuşan vatandaş ve özellikle de esnafa Ziraat Bankasından büyük müjde geldi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın pandeminin ekonomik etkilerine dikkat çektiği bir açıklamasında esnafın kredi borçlarına 3 ay uygun vadeli erteleme imkânı verileceğini belirtti.

Peki bu açıklamaya göre borçların ertelenmesi ne gibi destekler sağlayacak?

Pandemi dolayısıyla geçici süreliğine kapatılmış işyerindeki işçilere geçici bir gelir desteği sağlanırken işverenlerin de mevcut istihdamlarını azaltmamaları kaydıyla gelecek 3 aylık maliyeti asgari ücret desteği devam edecek.


Olumsuz etkilenen ve nakit akışı bozulan firmaların bankalarına olan kredi anapara ve faiz ödemeleri en az 3 ay ertelenecek.


Ayrıca Halkbank’ın açıklamasına göre de kendilerine borcu olan ve bu süreçte olumsuz etkilenen esnafların Nisan, Mayıs, Haziran anapara ve faiz ödemeleri 3 ay süreyle ertelenecek.

           Ziraat bankasının belirttiğine göre konut kredisi, ihtiyaç kredisi, esnaf ve çiftçi kredilerinin erteleme fırsatından yararlanabilecek.

Peki erteleme başvurusu nasıl yapacağız?
 

ERTELE yazıp boşluk bıraktıktan sonra TC kimlik numaranızı 4757’ye göndermeniz başvuru için yeterli.

Ayrıca normalde 31 Aralık 2020’de sona erecek olan bu uygulama 30 Haziran 2021’e kadar uzatma kararı alındı.

İlgili Haberler