Lokum Sucuk Tarifi

Lokum Sucuk Tarifi

Sucuk kahvaltılarda en sevdiğimiz lezzetlerin başında gelir. Lokum gibi sucuk pişirme sırrını Türk mutfağının usta şeflerinden öğrendik. İşte nefis sucuk tarifi...

Canınız Sucuk çekti. Ancak kuru olmasından rahatsız oluyorsunuz. Üzülmeyin size vereceğimiz tarif sırrıyla lokum gibi sucuk yiyeceksiniz.

Ne zaman sucuk alsam açıkçası bu tarifle yapmaktayım. Şimdiye kadar hiç bir şekilde kıvamı şaşmamıştır. Eminim sizler de çok seveceksiniz.

Yağda kızarttığınızda kupkuru olan sucuklara bir çare var. Lokum kıvamında et gibi yumuşacık olacak sucuklar için pişirme yöntemini değiştirin, hem de en sağlıklı şekilde! Beş dakika bile sürmeyen lokum sucuk tarifi...

Yumuşacık lokum kıvamında sucuk yapmak için bu yöntemi mutlaka deneyin. Hiç yağ gerektirmeyen bu tarifte sucuğu yalnızca dört dakikada pişireceksiniz. O kadar lezzetli oluyor ki yemesi bir dakika sürecektir. İşte enfes yumuşacık sucuk tarifi...

Lokum Sucuk Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler

İstediğiniz oranda dilim kangal sucuk lazım olacak. Dilerseniz ilk olarak deneme amaçlı bir kangal sucuğun çeyreğini kullanın. Yarım çay bardağı kadar ya da alabildiği kadar içme suyu kullanacağız. İsterseniz biraz da tereyağı kullanabilirsiniz. Bir ya da iki damla kadar limon suyu da özel tarif için lazım edecek. Bu oranlarda kullanmak isterseniz bir tane de yumurta kullanabilirsiniz. Yumurta için bir çimdik tuzu da unutmayalım.

Lokum Sucuk Tarifi Nasıl Yapılıyor?

Kahvaltılık hazırlayacağınız sucuğun kuru olmaması için bu yöntemi mutlaka deneyin. Bir nevi sucuğu haşlayarak yağ da kullanmamış olacağız. Biraz daha sağlıklı bir yöntem olan haşlama yöntemi için öncelikle sucuklarımızı dilimleyelim. Daire ya da yarım daire olması fark etmeyecektir. Tavaya sırayla dizdiğimiz sucukları çok az aşacak kadar su ekleyelim. Ancak bu suyun fazla olmaması daha iyi olacaktır. Üzerine de bir ya da iki damla olacak kadar limon sıkalım. Ardından ocağa aldığımız tavanın altını açalım. Ocağı orta derecede yaktıktan sonra başından ayrılmayalım. Su kaynamaya başlayınca sucukların diğer yüzünü çevirelim. İki dakika kadar pişen sucukların altını kapatalım. Sonrasında suyu dikkatli bir şekilde lavabodan aşağı boşaltalım. Eğer içerisinde yağ varsa o zaman çöpe boşaltmak daha doğru olacaktır.

İstenirse bu aşamada tereyağı tavaya eklenebilir. Kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz yumurtalara isterseniz yine bu aşamada yumurta kırabilirsiniz. Üzerine kapak kapattığınız kapağı, beyazı tam piştiğinde ve sarısı dağılmadan ocaktan alın. Afiyet olsun.