Ayak sağlığı için topuklu ayakkabı giyerken dikkat edin! Herkesin yaptığı yanlış hasta ediyor

Ayak sağlığı için topuklu ayakkabı giyerken dikkat edin! Herkesin yaptığı yanlış hasta ediyor

Kadınlar için makyaj ve kozmetik ürünleri ne kadar önemliyse giymiş oldukları topuklu ayakkabılar da o kadar önemlidir. Ancak ayak sağlığınız için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var..

Bir kadın için makyaj ne kadar önemliyse topuklu ayakkabılar da o kadar önemlidir. Ancak topuklu ayakkabı giyerken dikkat edilmezse ayak sağlığınız etkilenebilir. İşte topuklu ayakkabı giyerken dikkat etmeniz gereken kurallarla ilgili bilgilerimiz. Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyiniz. Her kadının bilmesi gerekiyor

Topuklu Ayakkabı Giyerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Topuklu ayakkabılar; özel davetler için kombin oluşturan bayanların olmazsa olmaz parçaları arasındadır. Günlük yaşamda da yine topuklu ayakkabı ile eşleştirilen birçok farklı stil bulunuyor. Bunun yanı sıra; iş yaşantısında da bayanların yine sıkça topuklu ayakkabılara yöneldikleri görülüyor.

Ancak özellikle de yüksek topuklu bir ayakkabı giyerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor.

Ayakkabıyı, oluşturacağınız stil ile birlikte öncesinde denemenizde fayda var. Ev ortamında topuklu ayakkabıları deneyerek, ayağınızın alışmasını da sağlayabilirsiniz. Topuklu ayakkabı ile birlikte evde işinizi yapın, yürüyüş yapın, oturun bu şekilde ayağımızın ayakkabıya alışmasına katkıda bulunun. Dışarıya çıktığınız zaman da bu deneme sayesinde fazla zorlanmayacaksınız.

Topuklu ayakkabı giyerken dikkat edilmesi gerekenleri sitemiz üzerinden sizlerle paylaşıyoruz. Bunlara dikkat ederseniz; topuklu ayakkabı ayağınızı fazla rahatsız etmeyecektir.

Eğer yeni aldığınız topuklu ayakkabıyı aynı gün giymek zorundaysanız; mutlaka 3 saat öncesinden evde bu ayakkabıyı giyerek dolaşın ve varsa işlerinizi de bu ayakkabı ayağınızdayken yapın. Ayaklarınız bu şekilde ayakkabıya alışacaktır.

Haftada birkaç kez topuklu ayakkabı giymeye özen gösterin. Bu şekilde dışarıya çıkın ve gezin. Düztaban ayakkabı giyen biri için topuklulara alışmak bir hayli zor olacaktır.

Aloeveralı krem ile ayakkabılarınızı nemlendirerek, olası burkulmalar için tedbir almış olacaksınız. Ayakkabıyı giymeden önce yapacağınız bu nemlendirme işlemi ile birlikte, ayaklarınız daha rahat hareket edecektir.

Yüksek topuklu ayakkabı giymeye alışana kadar; yanınızda mutlaka güçlü bir yapıştırıcı bulundurun ve bu şekilde topuk kırılmalarına karşı tedbir almış olun.

Eğer boyunuz uzun ise; orta boy topukluları tercih edin. Zaten boyunuzun uzun olması sayesinde; yüksek topuklulara pek fazla ihtiyacınız olmayacak.

Topuklu ayakkabı alacağınız zaman malın kalitesine mutlaka bakın. İçi yumuşak olan, ayağınızı rahat hissettirecek modellere yönelin.

Yüksek topuklu ayakkabılar ile birlikte mutlaka ten rengi çorap giyin.

Eğer gün içerisinde çok fazla yürüyecek ya da ayakta kalacaksanız; yüksek topuklu yerine, orta boy topukluları tercih edin.

Ayak tabanınızda bir ağrı varsa; ayakkabının içerisine, ortopedik bir tabanlık koyabilirsiniz. Eğer uzun süre ayakta duracaksanız; ayakkabının ön kısmına da silikon yastıkçıklar koyun.

Her zaman aynı topukluyu giymekten vazgeçin. Ara sıra topuklu giymeye ara verin ve ayakkabılarınızı çeşitlendirin. Bunun yanı sıra; koruyucu ayak malzemeleri tercih edin.

Ayak tırnaklarınızı fazla uzatmayın ve düz bir biçimde kesin. Aynı zamanda kenar kısımlarını da oval yapmayın.

Yüksek topuklu ayakkabılar yürürken sizi öne doğru iteceğinden; adımlarınıza mutlaka dikkat edin ve adımlarınızı bir düzene sokun. Omuzlarınızı ve başınızı biraz geride tutarak yürümeye özen gösterin.

İlgili Haberler