Ali Babacan'dan tepki çeken iki skandal açıklama! Sözleri ortalığı ayağa kaldırldı

Ali Babacan'dan tepki çeken iki skandal açıklama! Sözleri ortalığı ayağa kaldırldı

DW Türkçe'den Nevşin Mengü'ye konuk olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaptığı açıklamalarla tepki çekti. Her kesimden tepki yağıyor.

CHP'nin dostları arasında yer alan ve 31 Mart Yerel Seçimlerine kadar AK PARTİ içerisinde siyaset yapan Ali Babacan bir çok belediye muhalefet tarafından kazanılınca AK PARTİ'den istifa ederek Deva Partisini kurdu.

AK PARTİ içerisindeyken bir çok konuda basına açıklamalarda bulunmayan Babacan şimdilerde muhalefetin parlattığı isimler arasında yer alıyor.

CHP ise AK PARTİ'den Babacan'ın oy koparabileceğini düşünerek Babacan'ın partisine açıktan destek veriyor.

İşte CHP'nin dostları arasında yer alan Ali Babacan ilk olarak FETÖ'nün darbe girişimlerinden birisi olan 17-25 Aralık dosyalarıyla ilgili zamanı geldiğinde yeniden bakılabileceği imasında bulunarak şok etkisi yaratan bir çıkış yaptı.

Babacan yaptığı açıklamada "Günün birinde 17-25 soruşturmalarına dönülür bakılır" ifadelerini kullanarak tepki çeken bir çıkış yaptı.

Bir diğer açıklaması ise Anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan 4 maddesiyle ilgiliydi. Anayasa tartışmalarını gerçekçi bulmayan Babacan yaptığı açıklamada uygun iklim olursa bu maddeler üzerinde de tartışma yapılabileceğini ima etti.

Bu açıklamalara en sert tepki ise CHP'den istifa ederek Memleket Hareketini Kuran Muharrem İnce'den geldi.

Muharrem İnce yaptığı açıklamada ilk 4 maddeye sahip çıkarak CHP'nin dostu Ali Babacan'a ateş püskürdü...