Süt Kaymağından Tereyağı Tarifi

Süt Kaymağından Tereyağı Tarifi

Evde kendi tereyağınızı sizde yapabileceksiniz. Tereyağ nasıl yapılır tarifimizde sizlere tüm ayrıntıları verdik.

Açıkçası son zamanlarda tereyağ da da hile yapıldığını okuyunca herkes gibi korkar oldum. Araştırma yapmaya başladım evde nasıl tereyağı yapılır ayrıntılı bir şekilde baktım.

İlk başta komşum yapabileceğime inanmadı. Yaptığım tereyağından ona da ikram edince çok şaşırdı. Şimdi sizlere yapmış olduğum tereyağ tarifini vereceğim. Bu tarif sayesinde sizlerde evde kendi tereyağınızı yapabileceksiniz.

Hem daha ucuza maal edeceksiniz.

hem de sağlıklı ve organik olduğunu içiniz sine sine kullanacaksınız. İster yemeklerinize atın ister kahvaltılarınızda kullanın.

İşte misler gibi tereyağ yapmanın püf noktası..

Tereyağ Yapımı için malzemeler
Süt kaymağı -- ORGANİK
2 çay bardağı kadar soğuk buzlu su

Süt kaymağından ev yapımı tereyağı tarifi yapılış..


İlk olarak organik Sütü kaynatın. Sütün Üzerinde biriken kaymakları buzlukta güzelce biriktirin. (Yaklaşık 4-5 su bardağı kaymaktan 2 su bardağı kadar sonrasında tereyağı çıkacaktır).

Evde Tereyağı yapacağınız zamanda, kaymakların içine 1 çay bardağı soğuk su koyun ve mikserle yaklaşık 5-10 dakika kadar sonra çırpın. Bu esnada kaymağın yağı yavaş yavaş üste çıkacağını göreceksiniz. Bir çay bardağı daha soğuk su ekleyip tekrar çırpmaya başlamalısınız...

Altta suyun üstte yağın biriktiğini gördüğünüz noktada tereyağınız artık hazır demektir. Sonrasında Alttaki suyu süzün. Üstteki yağı hemen alın. İsterseniz bu yağa tuz ekleyebilirsiniz.

Süzdüğünüz suyu hamur işi veya çorbalarda da kullanabilirsiniz çöpe atmanız gerekmez . İşte ev yapımı tereyağ bu kadar kolaydır.

Sizde evde organik tereyağ yapabilirsiniz.

Ben tuz eklemiyorum çünkü balla yemeyi tercih ediyorum :)))

İlgili Haberler